Шансова кравата

Шифра: 2501 Категории: , , Ознака:

400,00 ден

2501 | Шансова кравата едноделна

  • Анатомски обликувана сунѓереста ортоза, со памучна заштитна навлака која се вади и е едноставна за одржување и има можност за носење при спиење.
  • Со ортозата се прави растеретување, ја намалува болката во вратот со ограничување на некои движења и ја позиционира главата на потребна висина.
  • Индицирана е цервикална дискус хернија, остеоартритис и при мускулна болка.

Големина

Медицински индикации

Q68.0 Конгенитална деформација на стерноклеидомастоидниот мускул;
M50(M50.0-M50.9) Заболување на цервикален диск;
M53.0 Цервикокранијален синдром;
M53.1 Цервикобрахиjален синдром;
M53.2 Рбетни нестабилности;
S13(S13.0-S13.6) Дислокации, шинување и истегнување на зглобовите и
лигаментите на ниво на вратот;
S16 Повреда на мускул и тетива на ниво на вратот;
T91.1 Секвели од фрактури на рбетот.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Шансова кравата”
Shopping Cart