• Надколени протези

  Гумено едноосовинско стапало – 1H40

  Едноосовинското стапало 1H40 има природен облик со мазна површина и формирани прсти. Стапалото со своите својства е погоднo за корисници со низок и среден степен на активност (1-2) и со телесна тежина на корисникот до 100 кг. Стапалото овозможува на корисникот брзо да постигне сигурност во стоењето и одот. Тие се особено погодни за корисници со трансфеморална ампутација.

  1H40 стапалото е достапно во големини од 22 до 29 сантиметри.

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Стапало Greissinger Plus – 1A30

  1A30 Greissinger Plus стапалото со своите својства е погоднo за корисници со низок и среден степен на активност (1-2) и за телесна тежина до 100 кг. Протетското стапало може ги компензира нерамнините на подлогата, со што овозможува безбедно пешачење и стоење. Сеопфатната подвижност се постигнува со титаниумскиот адаптер во облик на прстен прилагодлив према оптеретувањето и е достапен во три различни нивоа на крутост. Стапалото, се издвојува со својот природен изглед, вклучувајќи го и обликот прстите.

  Greissinger Plus стапалото е достапно во големини од 24 до 29 сантиметри .

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Гумено стапало SACH – 1S90

  1S90 стапалото со своите својства е погоднo за корисници со низок исреден степен на активност (1-2) и со телесна тежина на корисникот до 125 кг.
  Функционалните својства се постигнуваат преку комбинација на профилирано дрвено јадро и гумена (функционална пена) обвивка. Има стандардна форма на стапало со природен изглед, мазна површина, обликувани прсти и палец. Има висина на пета од 10 +/- 5 mm.
  SACH стапалото е наменето за употреба во модуларни и егзоскелетни протези.

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Динамично стапало – 1D10

  Динамичното стапало 1D10 наликува на природната форма на стапалото со мазна површина, обликувани прсти и ножен палец.
  Функционалните карактеристики се постигнуваат преку докажаната комбинација на контурно јадро и гумена (функционална пена)обвивка. Ова резултира со удобен удар на петата и помек премин на фазите (нишање/потпирање) отколку кај SACH стапалото. Обвивката има подобрени динамички карактеристики. 1D10 се испорачува заедно со титаниумски модуларен адаптер.

  1D10 стапалото е достапно во големини од 22 до 30 сантиметри.

   

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Карбонско динамично стапало ASYA

  Во домот и надвор карбонското стапало ASYA нуди стабилност и сигурен контакт со подлогата за корисници со степен на активност 3 и 4 и тежина до 150кг.
  Стапалото се препорачува за активности дома, на работа, за пешачење и при рекреативно спортување. Конструкцијата на петата овозможува извршување на активностите со помала потрошувачка на енергија со што се намалува потрошувачката на енергија во одењето.

  Опсег на големина: 22 см-29 см.

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Карбонско динамично стапало Elite 2 – Blatchford

  Лесно стапало за активни корисници. Вертикална апсорпција на ударите и ефикасен поврат на енергијата. Погодно е за пешачење на сите терени, како и за разновидни рекреативни спортови.
  Elite 2 стапалото е погоднo за корисници со среден и висок степен на активност (3-4) и за телесна тежина до 166 кг.

  Опсег на големина: 24 см-30 см.

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Карбонско динамично стапало Lara

  Во домот и надвор карбонското стапало Lara нуди стабилност и сигурен контакт со подлогата. Се препорачува за корисници на протези со степен на активност 3 и 4. Извонредната апсорпција на ударите на петатат големиот поврат на енергијата го прави одличен избор за активните корисници. Стапалото се препорачува за секојдневните активности дома, на работа, за пешачење и при рекреативно спортување. Конструкцијата на петата овозможува извршување на активностите со помала потрошувачка на енергија со што се намалува потрошувачката на енергија во одењето.

  Lara стапалото е соодветно за корисници со телесна тежина до 125 кг.

  Опсег на големина: 22 см-29 см.

  Додај во кошничка
 • Надколени протези

  Карбонско динамично стапало ProSymes – 1C20

  ProSymes е протетско стапало за Symes ампутации и, во некои случаи, за Пирогоф ампутации .
  Можноста за прилагодување дозволува корекција на положбата на стапалото за време на пробите и при апликација на протезата. Со малата висина од само 43 mm (вклучувајќи го и ламинацискиот прстен и обвивката)  1C20 е идеално решение за лица со Symes ампутации,кои бараат динамично стапало со извонредна сигурност и перформанси. Идеално е погодно за одење по разни видови површини и за рекреативно спортување.
  Стапалото со своите својства е погоднo за корисници со среден и висок степен на активност (3-4) и за телесна тежина до 125 кг.

  1C20 ProSymes стапалото е достапно во големини од 25 до 28 сантиметри .

  Додај во кошничка
Shopping Cart