Специјална количка со индивидуално прилагодување – NOVA EVO

82.340,00 ден

3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 47.993 ден.

 • Невролошка количка NOVA EVO се препорачува за корисници со контрактури на кои им е потребна дополнителна поддршка;
 • Карактеристика на количката е длабоко и меко седиште кое овозможува удобно седење;
 • Предните тркала на количката се ротирачки а задните се пневматски гуми и има централна кочница;
 • Потпирачот за глава се прилагодува по висина а потпирачите за нозе се подесуваат;
 • Има безбедносен држач за раце и ремен со 5 нивоа на прилагодување;
 • Количката лесно се склопува и може да се транспортира во автомобили со помал простор за багаж;
 • Има голем број на можности за прилагодување и додатоци што овозможува да се прилагоди на потребите на корисникот.

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 410 мм
 • Длабочина на седиште:320-440 мм
 • Висина на седиште: 620-840 мм
 • Должина: 1120-1520 мм
 • Ширина: 630-730 мм
 • Висина: 970-1230 мм
 • Тежина на количка: 18,8-26,6 кг
 • Максимална тежина на корисник: 40-90 кг

Медицински индикации

 • Детска церебрална парализа – различни форми;
 • Менингомиелоцела;
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок;
 • Мускулни заболувања поврзани со пареза и парализа;
 • Генетски нарушувања поврзани со пареза;
 • Други болести поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем;
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот со повреда на ‘рбетниот мозок и долните екстремитети.

ФЗОМ медицински индикации

G80(G80.0-G80.9) Инфантилна церебрална парализа

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Специјална количка со индивидуално прилагодување – NOVA EVO”
Shopping Cart