• Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAB

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  Партиципација: 0%

  • Инвалидска количка за лица со церебрална парализа со алуминиумски рам;
  • Количката има специјален дизајн со странични перничиња кај колковите и градниот дел со цел корисникот да се чувствува безбедно, стабилно и удобно;
  • Друга важна карактеристика на количката е што наслонот може да се постави хоризонтално што му овозможува на корисникот да биде во лежечка положба;
  • Количката има перничиња за глава и заштитни ремени кои даваат дополнителна безбедност на лицата со церебрална парализа;
  • Наслонот за нозе се подесува по висина;
  • Потпирачот за раце се отстранува.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAA

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  Партиципација: 0%

  • Инвалидска количка за лица со церебрална парализа која е едноставна за користење и подесување;
  • Откако ќе се дефинира положбата, со неколку едноставни потези се подесува седиштето и ремените;
  • Карактеристика на количката е што има можност за менување на наклонот (титл) на седиштето и потпирачот за грб. Оваа положба го олеснува преносот на корисникот, од количка на кревет и обратно;
  • Количката има алуминиумски рам, ремени за фикација на телото, странични перничиња за кои се подесуваат за фиксација на торзото и абдукционен клин;
  • Потпирачите за нозе се демонтираат;
  • Наслонот за глава се подесува;
  • Страниците за фиксација на телото се подесуваат;
  • Потпирачите за раце се подесуваат по висина и се отстрануваат.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка Gemini 2 – Vermeiren

  51.230,00 ден55.740,00 ден

  3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 16.883 – 21.393 ден.

  • Невролошка количка Gemini 2 е целосно склоплива, лесна за транспорт изработенаод алуминиумска рамка;
  • Количката е мултифункционална, има иновативен систем за позиционирање, што овозможува правилно држење на телото на детето;
  • Со Gemini 2 има голем број на додатоци за позиционирање со кои може да се корегира позицијата на главата, торзото, колковите и стапалата;
  • Има ремен со 5 нивоа, потпирач за глава, странични перничиња и држач за раце;
  • Количката е достапна и за поголеми деца со челична рамка што обезбедува висока цврстина и квалитет;
  • Лесно се отстранува седиштето и може да се менува правецот на седење.

  Цената се дефинира во зависност од големината на седиштето ↓

  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – Aurora®

  63.391,00 ден

  3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 29.044 ден.

  • Aurora е невролошка количка која има модерен изглед, опремена е со современи технички можности, безбедна и удобна;
  • Најголема предност на количката е практично, мултифункционално и реверзибилно седиште. Лесно се отстранува и овозможува промена на правецот на седење, што му овозможува на детето да комуницираа со родителот или околината;
  • Има ремен со пет нивоа на прилагодување, потпирач за глава, странични перничиња, клин за абдукција, зимска прекривка, заштита од сонце и прекривка за дожд;
  • Количката се склопува лесно и брзо;
  • Може да се менува аголот на седиштето (титл);
  • Се подесува висината на потпирачот за глава, потпирачот на нозе и позицијата на потпирачот за грб;
  • Количката има амортизери за дополнителна удобност на детето.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – HIPPO+

  56.485,00 ден58.871,00 ден

  3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 22.138 – 24.524 ден.

  • Невролошка количка HIPPO+ е опремена со сите потребни додатоци за секојдневно користење и позиционирање на детето;
  • Количката има предни ротирачки тркала што овозможуваат полесно движење, тенда и прекривка која го штити детето од сонце, дожд и ветар;
  • Амортизерите на количката ги намалуваат вибрациите при движење по нерамен пат;
  • Има ротирачко седиште и голем број додатоци кои го држат детето во правилна позиција;
  • Од опрема има ремен со 5 нивоа за подесување, потпирач за глава, странични пелоти, клин за абдукција, торба за пелени, зимска прекривка, прекривка за дожд, држач за раце и склоплива тенда.
  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – MAMALU™

  45.014,00 ден

  3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 10.667 ден.

  • Модерна количка со современ дизајн која лесно се влопува (како чадор) што ја прави практична за транспорт;
  • Количката го следи растот на детето со тоа што се прилагодува длабочината на седиштето и висината на потпирачот за нозе;
  • Предните тркала се ротираат и имаат амортизери, што ја прави лесна за управување;
  • Навлаката на количката е двострана, едната страна е обложена со мека ткаенина MINKY, а другата страна во водоотпорна ткаенина FLEX;
  • Количката има ремен за безбедно седење со 5 нивоа, ротирачки тркала со кочници и избор на голем број додатоци.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – RACER EVO®

  97.158,00 ден120.230,00 ден

  3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 62.811 – 85.883 ден.

  • Невролошка количка RACER EVO® дизајнирана за рехабилитација во домот како и за долги прошетки надвор;
  • Количката има додатоци за позиционирање на деето и е лесна за склопување и транспорт;
  • Склоплива и лесна за транспорт;
  • Предните тркала може да ротираат за полесно управување и да се фиксираат што ја прави количката полесна за движење по нерамни површини;
  • Има амортизери на задните тркала за поголема удобност на нерамни површини;
  • Наслонот за грб се прилагодува според потребите на корисникот;
  • Количката е достапна во 4 големини.
  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – ULISES EVO™

  73.290,00 ден87.512,00 ден

  3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 38.943 – 53.165 ден.

   

  • Невролошка количка ULISES EVO™ наменета за секојдневна рехабилитација на деца со дисфункција во локомоторниот систем;
  • Количката има прилагодлива длабочина на седиштето и можност за подесување на потпирачот за грб;
  • Лесно се склопува и не зафаќа многу простор што ја прави практична за транспорт во автомобили со помал багаж;
  • Количката има можност за дополнителна опрема со цел да се прилагоди на индивидуалните потреби на корисникот;
  • Има кочници на задни тркала,ремен за прицврстување на стапалата и прилагодлив потпирал на седиштето;
  • Потпирачот за нозе се прилагодува по висината и агол;
  • Достапна во 5 големини.
  Одбери опции
Shopping Cart