Невролошки - Специјални колички

 • Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAB

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  3106DAB е инвалидска количка за лица со церебрална парализа.

  3106DAB може целосно индивидуално да се прилагоди. Едноставна е за користење. Кога со експерт ќе се дефинира потребната положба на седење, со неколку едноставни потези се подесува седиштето и ремените.
  Количката има алуминиумски рам, можност за наклонување на седиштето (тилт), преклопни потпирачи за нозе, демонтажни потпирачи за раце, подесливи потпирачи за тело, градни појаси, абдукционен клин и подеслив потпирач за главата. Количката има и рачни кочници за придружникот.

  Додај во кошничка
 • Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAA

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  3106DAA e инвалидската количка  за лица со церебрална парализа.
  Едноставна е за користење и подесување. Има можност за наклонување на седиштето (тилт) и подесување на наклонот на потпирачот на грбот. Седиштето се подесува за секој корисник индивидуално. Кога со експерт ќе ја дефинирате положбата, со неколку едноставни потези се подесува седиштето вклучувајќи ги и ремените.

  Има абдукционен клин, демонтажни и подесливи потпирачи за нозете, подеслив наслон за главата, подесливи страници за фиксација на торзото, демонтажни потпирачи за раце подесливи по висина, ремени за фиксација на телото.

  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка Gemini 1 – Vermeiren

  37.995,00 ден43.585,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Vermeiren – Gemini 1 e мулти-функционална алуминиумска специјална количка.

  Изведбата на Gemini 1 овозможува различни можности за адаптација и прилагодување. Прилагодлив агол на седиштето (тилт), прилагодлив потпирач за грб, прилагодлива длабочина на седиштето, прилагодување на висината на потпирачот за грб, правецот на седиштето, (детето да е со поглед кон родителот). Количката има и потпирач за главата и абдукционен клин.

  Цената се дефинира во зависност од големината на седиштето ↓

  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка Gemini 2 – Vermeiren

  40.620,00 ден46.490,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Vermeiren Gemini 2 e мулти-функционална алуминиумска специјална количка.
  Изведбата на Gemini 2 овозможува различни можности за адаптација и прилагодување. Стандардна верзија е со сигурносен појас кој има пет растеретување, потпирач за главата и кочница на педала за придружникот.

  Цената се дефинира во зависност од големината на седиштето ↓

  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка Kimba Neo – Ottobock

  Ottobock Kimba Neo е специјална невролочка количк

  Со својата изведбаа, димензии и ожностите за прилагодување одговара на голем броја на деца на возраст од една до десет години. Има современ дизајн можност за голем број на опционални додатоци кои одговараат на корисникот. Kimba Neo е достапна во две големини: Големина 1 (за возраст од 1-6 години) и Големина 2 (за возраст од 4-10 години).

  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – Aurora®

  79.174,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Akcesmed – Aurora® е количката за деца со церебрална парализа и деца со попреченост. Наменета е првенствено за најмладите. Со количката се олеснува грижата за децата и на родителите и на терапевтите. Количката има реверзибилното седиште. Благодарение на ова, детето има можност да ја набљудува околината (кога седиштето е свртено во насока на движењето), или да комуницира со старателот (родителот) кога седиштето е свртено на другата страна. Склопувањето на количката е брзо и лесно. Може да се менува аголот на седиштето (тилт), може да се подесува висината на потпирачот за главата, потпирачот на нозете и наклонот на потпирачот за грб. Се користат перничиња за подесување ширината на седиштето и подесливи потпирачи за странична стабилизација на торзото. Количката има и амортизери за удобност при возењето.

   

  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – HIPPO+

  45.430,00 ден48.288,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Akcesmed – Hippo+™  е специјалната невролошка количка.

  Kоличката е наменета за секојдневно користење. Има голем број на можности за соодветно позиционирање на седењето на детето.
  Лесно се склопува и има торба за чување предмети. Количката има реверзибилно седиште за да детето има можност да ја набљудува околината (кога седиштето е свртено во насока на движењето), или да комуницира со старателот (родителот) кога седиштето е свртено на другата страна.

  Стандардно е опремена со ротирачки предни PU тркала, кровна покривка и покривка за нозете кои штитат од ветар, дожд и сонце. Има и амортизери зарамномерно и мирно возење и по нерамен пат. Седиштето е опремено со 5 точковен сигурносен појас.

  Цената се дефинира во зависност од големината ↓

  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – MAMALU™

  34.647,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Akcesmed MAMALU™ специјална невролошка количка.

  MAMALU™ e количка за најмладите корисници.  Конструкцијата на рамот  и малата тежина овозможуваат лесно склопување (како чадор), а со тоа е лесно транспортабилна.  Можноста за големиот број прилагодувања овозможуваат подолг период на користење т.е. количката го прати растот на детето.  Има подеслив потпирач за глава, петточковен сигурносен појас и потпирач за нозе подеслив по висина.

  Додај во кошничка
Shopping Cart