Специјална количка со индивидуално прилагодување – MAMALU™

45.014,00 ден

3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 10.667 ден.

 • Модерна количка со современ дизајн која лесно се влопува (како чадор) што ја прави практична за транспорт;
 • Количката го следи растот на детето со тоа што се прилагодува длабочината на седиштето и висината на потпирачот за нозе;
 • Предните тркала се ротираат и имаат амортизери, што ја прави лесна за управување;
 • Навлаката на количката е двострана, едната страна е обложена со мека ткаенина MINKY, а другата страна во водоотпорна ткаенина FLEX;
 • Количката има ремен за безбедно седење со 5 нивоа, ротирачки тркала со кочници и избор на голем број додатоци.

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 320-380 мм
 • Длабочина на седиште: 290 мм
 • Висина на седиште: 570 мм
 • Должина: 870-940 мм
 • Ширина: 610 мм
 • Висина: 1100 мм
 • Тежина на количка: 12 кг
 • Максимална тежина на корисник: 50 кг

Медицински индикации

 • Детска церебрална парализа – различни форми;
 • Менингомиелоцела;
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок;
 • Мускулни заболувања поврзани со пареза и парализа;
 • Генетски нарушувања поврзани со пареза;
 • Други болести поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем;
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот со повреда на ‘рбетниот мозок и долните екстремитети.

ФЗОМ медицински индикации

G80(G80.0-G80.9) Инфантилна церебрална парализа

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Специјална количка со индивидуално прилагодување – MAMALU™”
Shopping Cart