Специјална количка со индивидуално прилагодување – Aurora®

63.391,00 ден

3106 | На товар на ФЗОМ со доплата.

Партиципација: 0%
Доплата: 29.044 ден.

 • Aurora е невролошка количка која има модерен изглед, опремена е со современи технички можности, безбедна и удобна;
 • Најголема предност на количката е практично, мултифункционално и реверзибилно седиште. Лесно се отстранува и овозможува промена на правецот на седење, што му овозможува на детето да комуницираа со родителот или околината;
 • Има ремен со пет нивоа на прилагодување, потпирач за глава, странични перничиња, клин за абдукција, зимска прекривка, заштита од сонце и прекривка за дожд;
 • Количката се склопува лесно и брзо;
 • Може да се менува аголот на седиштето (титл);
 • Се подесува висината на потпирачот за глава, потпирачот на нозе и позицијата на потпирачот за грб;
 • Количката има амортизери за дополнителна удобност на детето.

Карактеристики

  • Широчина на седиште: 270 мм
  • Длабочина на седиште: 300 мм
  • Висина на седиште: 550 мм
  • Должина: 1180 мм
  • Ширина: 670 мм
  • Тежина на количка: 19 кг
  • Максимална тежина на корисник: 40 кг

Медицински индикации

 • Детска церебрална парализа – различни форми;
 • Менингомиелоцела;
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок;
 • Мускулни заболувања поврзани со пареза и парализа;
 • Генетски нарушувања поврзани со пареза;
 • Други болести поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем;
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот со повреда на ‘рбетниот мозок и долните екстремитети.

ФЗОМ медицински индикации

G80(G80.0-G80.9) Инфантилна церебрална парализа

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Специјална количка со индивидуално прилагодување – Aurora®”
Shopping Cart