Радијалис апарат

Шифра: 2404МОА Категории: , Ознака:

4.243,00 ден

2404 | Радијалис апарат

  • Радијалис апарат се препорачува за вежби на прстите при вкочанетост или неактивност, во случај на повреда и парализа на радијалниот нерв;
  • Изработен е од пластична маса обложена со мек и пријатен материјал со механизми за флексија и екстензија со можност за прилагодување;
  • Се одржува екстензија на рачниот зглоб, има опруги кои овозможуваат екстензија на прстите.

Големина

ФЗОМ Медицински индикации

G56.3 Лезија на радијален нерв;
Т95.2 Секвели од изгореници, корозија и смрзнатици на горен екстремитет; Кај ревматиден артрит, одземеност од било која генеза.

Препишува

  • Потврдата за ова помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Радијалис апарат”
Shopping Cart