• Подлакотни ортози

  Пластична ортоза за палец

  1.426,00 ден
  • Пластичната ортоза за палец овозможува стабилизација на палецот и неговиот зглоб, висок степен на стабилност со помош на анатомски обликувана пластика обложена со мек материјал за поголема удобност;
  • Подвижноста на останатите прсти е сочувана, лесно се фиксира и поставува со помош на леплива трака на рачниот зглоб.
  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  4.253,00 ден

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  • Пасивна подлакотна ортоза која oвозможува имобилизација на рачниот зглоб и превенира улнарна и радијална ротација и несакани движења;
  • Изработена е од пластика со мек внатрешен дел и дополнителни ленти за индивидуално прилагодување и за поголема стабилност;
  • Овозможува релаксирачка позиција на рачниот зглоб во дорзифлексија под агол од 30 степени.

   

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса со прсти

  4.253,00 ден

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  • Пасивна подлакотна ортоза за имобилизација на рачниот зглоб и превенција од улнарна и радијална ротација и несакани движења.
  • Изработена е од пластика со мек внатрешен дел и дополнителни траки за индивидуално прилагодување како и поголема стабилност.
  • Овозможува релаксирачка позиција на рачниот
  • зглоб во дорзифлексија под агол од 30 степени.
  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса
  Пасивната подлакотна ортоза е изработена од полиетилен и ги опфаќа подлактицата и дланката. Предноста на индивидуалната ортоза е во тоа што се изработува по индивидуален отисок на пациентот и се обликува според неговите потреби. Опфатот на шаката и прстите , позицијата на зглобот за шаката, притисокот и поддршка на одредени мускули, ограничувањата на движењата, дебелината на материјалот и поставеноста на лепливите ленти е индивидуализирано според индикациите и потребите на корисникот.

  Овие ортози се соодветни за лица со: Остеоартритис, Карпал тунел и при флакцидно паѓање на шаката. Изработена е од полиетилен. Лепливите ленти овозможуваат лесно поставување и вадење на ортозата заради одмор и одржување на хигиена.

  Додај во кошничка
 • Подлакотни ортози

  Радијалис апарат

  4.243,00 ден

  2404 | Радијалис апарат

  • Радијалис апарат се препорачува за вежби на прстите при вкочанетост или неактивност, во случај на повреда и парализа на радијалниот нерв;
  • Изработен е од пластична маса обложена со мек и пријатен материјал со механизми за флексија и екстензија со можност за прилагодување;
  • Се одржува екстензија на рачниот зглоб, има опруги кои овозможуваат екстензија на прстите.
  Одбери опции
Shopping Cart