• Ортози

  Еластичен стегач за скочен зглоб

  450,00 ден


  Еластичниот стегач за скочен зглоб
  е ефикасен во ситуации кои бараат загревање и топлина на глуждот. Со компресијата дава поддршка на глуждот.

  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Стегач за скочен зглоб Malleo Sensa – Ottobock.

  2.550,00 ден


  Malleo sensa
  обезбедува стабилност на глуждот после повреди или воспаленија. Помага во намалување на болките и го стабилизира глуждот при што корисникот ја задржува слободата на движењето. Дополнително добро распоредената компресија го намалува отокот и изливите во зглобот.
  Ортозата е анатомски обликувана.

   

  Одбери опции
 • Ортози

  Стегач за скочен зглоб

  800,00 ден


  Стегачот за скочен зглоб со помош на силиконските странични влошки од двете страни на глуждот даваат поддршка, ја подобруваат циркулацијата во зглобот и даваат ефект на масажа на зглобот.
  Помага за намалување на отоците кај истегнувања на глуждот.

  Одбери опции
 • Sale!
  Потколени ортози

  Стегач за скочен зглоб

  560,00 ден

  Овој стегач за зглоб ви го стабилизира глуждот и овзможува слободно движење при одење и за време на спортување.

  Одбери опции
 • Ортози

  Неопренски стегач за скочен зглоб

  800,00 ден


  Неопренскиот стегач се користи како поддршка кај фрактури на глуждот при пост-оперативно закрепнување, истегнување и повреди.
  Обезбедува топлина и поддршка на зглобот на глуждот во случаи на хроничен артритис и нестабилност на зглобот. Дава дополнителна поддршка на пределот на зглобот со вкрстен завој.

   

  Одбери опции
 • Ортози

  Неопренска ортоза за скочен зглоб со странична поддршка

  1.130,00 ден


  Оваа ортоза за скочен зглоб со странична поддршка обезбедува топлина и поддршка на зглобот на глуждот со помош на специјално дизајнирани странични пластични појачувања во регија на malleolusot во случаи на истегнување на тетиви на глуждот.
  Може да се користи како поддршка за нестабилност (повторливи истегнувања на глуждот), хронична болка во глуждот и како поддршка при спортски активности.

  Одбери опции
Shopping Cart