• Компресивни чорапи

  Потколени компресивни чорапи Iva

  655,00 ден

  Превентивните компресивни чорапи Iva ја подобруваат циркулацијата, го намалуваат отокот на нозете и служат како профилакса по помали хируршки процедури. Со степенување на компресијата, која започнува со притисок во пределот на глуждот и постепено се намалува кон горниот дел на ногата, се постигнува дополнително чувство на удобност во нозете.
  Беспрекорниот раб на прстите, високата содржина на антибактериски памук збогатен со јони на сребро и пријатната масажа помагаат во одржување на здравјето на стапалата и имаат превентивно дејство. Со ниво на поддршка од 14-18 mm/Hg се спречуваат проширени вени и се ублажува отокот на нозете и чувството на тежина во нозете.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Натколени антиемболиски чорапи

  674,00 ден

  Антиемболиските чорапи се препорачуваат за первенција од појава на тромбоза кај пациенти кои треба подолго да лежат и за зголемување на крвната циркулација за време или после оперативни зафати.Се препорачуваат и при долги патувања.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Потколени антиемболиски чорапи

  564,00 ден

  Антиемболиските чорапи се препорачуваат за первенција од појава на тромбоза кај пациенти кои треба подолго да лежат и за зголемување на крвната циркулација за време или после оперативни зафати.Се препорачуваат и при долги патувања.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Компресивни доколени чорапи со затворени прсти – CCL 1

  687,00 ден

  Медицинските компресивни чорапи (15-20 mmHg) се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Компресивни доколени чорапи со отворени прсти – CCL 2

  1.113,00 ден

  Медицинските компресивни чорапи (20-30 mmHg) се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Компресивни доколени чорапи со отворени прсти – CCL 3

  1.113,00 ден

  Медицинските компресивни чорапи (30-40 mmHg) се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Компресивни натколени чорапи со затворени прсти – CCL 1

  1.002,00 ден

  Медицинските компресивни чорапи се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Компресивни натколени чорапи со затворени прсти – CCL 2

  1.781,00 ден

  Медицинските компресивни чорапи се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

  Одбери опции
Shopping Cart