Компресивни доколени чорапи со отворени прсти – CCL 3

Шифра: 6101VRA Категорија: Ознака:

1.113,00 ден

Медицинските компресивни чорапи (30-40 mmHg) се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

Опис

Kомпресивните чорапи CCL3 се препорачуваат кај:

  • Секундарни варикозитети;
  • Пост-тромботски синдром;
  • Флемботромбоза-тромбоза на длабок венски систем;
  • По лекување на акутна тромбоза и воспаление;
  • Компресијата се изразува во mmHg и е различна кај различни производители.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Компресивни доколени чорапи со отворени прсти – CCL 3”
Shopping Cart