Компресивни натколени чорапи со затворени прсти – CCL 2

Шифра: 6102VRC Категорија: Ознака:

1.781,00 ден

Медицинските компресивни чорапи се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

Опис

Компресивните чорапи CCL2 се препорачуваат кај:

  • Тромбофлебит – тромбоза на површинскиот венски систем;
  • Варикозитети со едем;
  • Посттрауматски едем;
  • Постоперативно на варикозни вени;
  • Варикозитети во бременост со едеми;
  • Компресијата се изразува во mmHg и е различна кај различни производители.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Компресивни натколени чорапи со затворени прсти – CCL 2”
Shopping Cart