Компресивни доколени чорапи со отворени прсти – CCL 2

Шифра: 6101VRC Категорија: Ознака:

1.113,00 ден

Медицинските компресивни чорапи (20-30 mmHg) се користат кај воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми. Компресивната терапија помага на тој начин што прави надворешен притисок на одреден дел од телото, а со тоа се зголемува венскиот или лимфниот проток, се намалуваат отоците и болките. Контракцијата на мускулите околу вените помага крвта да се врати назад до срцето. Надворешната компресија на чорапите ја игра улогата на мускулите при што прави притисок на венските ѕидови, со што се враќа крвната циркулација на нормално ниво.

Опис

Компресивните чорапи CCL2 се препорачуваат кај:

  • Tромбофлебит – тромбоза на површинскиот венски систем;
  • Варикозитети со едем;
  • Посттрауматски едем;
  • Постоперативно на варикозни вени;
  • Варикозитети во бременост со едеми;
  • Компресијата се изразува во mmHg и е различна кај различни производители.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Компресивни доколени чорапи со отворени прсти – CCL 2”
Shopping Cart