Столче за позиционирање – JORDI

JORDI ™ е училишно-терапевтски стол, кој работи одлично за терапија и забава, како и други секојдневни активности како што се учење или јадење оброци. Дома, градинка, училиште или во група врсници, ЈОРДИ ќе биде незаменлива алатка за помош во процесот на рехабилитација, и во аспектите на движењето и социјалната интеграција.

Опис

Трајниот дизајн и регулирање на функцијата за навалување во просторот се главните предности на седиштето, што особено го ценат терапевтите. Понатаму, седиштето има прилагодување на висината, ширината и длабочината. Веќе во стандардот станува идеална алатка во процесот на рехабилитација и долга листа на додатоци ќе ни овозможи да го прилагодиме производот на индивидуалните потреби.
Друга предност е медицинскиот тапацир, лесен за чистење и дезинфекција.
Достапно во 3 убави, живописни бои.
Изработени од безбедни материјали за корисникот. Достапно во 4 големини.

Медицински индикации

•Церебрална парализа, различни типови и форми
•Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија
•Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)
•Менингоцела
•Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)
•Генетски заболувања
•Дегенеративни и невролошки заболувања
•Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)
•После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столче за позиционирање – JORDI”
Shopping Cart