Столчe за позиционирање – ZEBRA invento

Столот за рехабилитација ZEBRA invento™ е наменет за деца и млади луѓе кои имаат значителни локомоторни дефицити. Освен тоа, тоа е од корист за младите кои не научиле како да седат или имаат потешкотии да ја усвојат седечката положба. Корисно е за слаби деца со намален мускулен тонус, како и за деца со значителна спастичност. Понатаму, овој стол може да биде корисен во врска со ортопедски нарушувања и, згора на тоа, може да се користи за деца на кои им е потребна помош за долните екстремитети по операцијата. Овој стол врши позитивно влијание врз детето и неговото семејство. Направено е од еколошки и безбедни материјали и е рачно насликано.

Опис

ZEBRA invento ™ е опремен со скала сместена на страната на рамката што може да ви помогне при прилагодување на аголот на навалување на седиштето. Понатаму, има и пумпа за гас што овозможува поместување на свитканото седиште.  Навистина е лесно – само треба да притиснете на рачката лоцирана во задниот дел на рамката со помош на ногата и потоа лесно можете да го прилагодите аголот на навалување на седиштето по ваша желба. Ова иновативно решение ја прави употребата на производот полесна и поудобна.
Скала сместена на страната на рамката, корисна при прилагодување на аголот на навалување на седиштето во функција на навалување во просторот.
Гасната пружина се применува така што ќе го подобри прилагодувањето на функцијата за навалување во просторот и ќе го олесни менувањето на аголот на седиштето.
Покрај тоа, сигурносниот елек и карличниот појас се опремени со иновативен систем Hold & Pull, што овозможува брза и прецизна стабилизација на детето во уредот.

Медицински индикации

• Церебрална парализа, различни типови и форми
• Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија
• Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)
• Менингоцела
• Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)
• Генетски заболувања
• Дегенеративни и невролошки заболувања
• Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)
• После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столчe за позиционирање – ZEBRA invento”
Shopping Cart