• Опрема

  Столчe за позиционирање – JUMBO

  Столица за позиционирање JUMBO™ се користи за почетно исправено стоење на деца во седечка положба.
  И покрај неговата едноставност, совршено ја исполнува својата функција. Безбедно е за спастични, како и за слаби деца со намален мускулен тонус. Приспособливите странични потпори помагаат во исправување на проблемите во положбата и, згора на тоа, овој стол може да биде корисен во врска со ортопедски нарушувања.

  Додај во кошничка
 • Опрема

  Столчe за позиционирање – ZEBRA invento

  Столот за рехабилитација ZEBRA invento™ е наменет за деца и млади луѓе кои имаат значителни локомоторни дефицити. Освен тоа, тоа е од корист за младите кои не научиле како да седат или имаат потешкотии да ја усвојат седечката положба. Корисно е за слаби деца со намален мускулен тонус, како и за деца со значителна спастичност. Понатаму, овој стол може да биде корисен во врска со ортопедски нарушувања и, згора на тоа, може да се користи за деца на кои им е потребна помош за долните екстремитети по операцијата. Овој стол врши позитивно влијание врз детето и неговото семејство. Направено е од еколошки и безбедни материјали и е рачно насликано.

  Додај во кошничка
 • Опрема

  Столче за позиционирање – KIDOO™

  KIDOO™ е терапевтски стол кој е совршен за терапија и забава и други секојдневни активности како што се учење или земање оброци.
  Уредот може да се користи дома, во училиште, во градинка и во останати образовни установи.
  KIDOO™ се покажува како неопходна алатка во процесот на рехабилитација, како во однос на терапијата, така и во однос на социјалната интеграција.

  Додај во кошничка
 • Опрема

  Столче за позиционирање – NOOK™

  Nook е столче за позиционирање кој им помага на децата и младите да ја усвојат правилната положба за седење со исправени нозе. Вреди да се напомене дека оваа позиција го спроведува правилното усогласување на колковите.
  Се препорачува како прв стол за позиционирање.

  Додај во кошничка
 • Опрема

  Столче за позиционирање – JORDI

  JORDI ™ е училишно-терапевтски стол, кој работи одлично за терапија и забава, како и други секојдневни активности како што се учење или јадење оброци. Дома, градинка, училиште или во група врсници, ЈОРДИ ќе биде незаменлива алатка за помош во процесот на рехабилитација, и во аспектите на движењето и социјалната интеграција.

  Додај во кошничка
Shopping Cart