Столче за позиционирање – KIDOO™

KIDOO™ е терапевтски стол кој е совршен за терапија и забава и други секојдневни активности како што се учење или земање оброци.
Уредот може да се користи дома, во училиште, во градинка и во останати образовни установи.
KIDOO™ се покажува како неопходна алатка во процесот на рехабилитација, како во однос на терапијата, така и во однос на социјалната интеграција.

Опис

Овој ортопедски стол му обезбедува на детето соодветна поддршка и безбедност, згора на тоа, лесно може да се прилагоди за да ги задоволи потребите и дисфункциите на вашето дете.
Изработена е од материјали што се лесни за корисниците.

Медицински индикации

• Церебрална парализа, различни типови и форми
• Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија
• Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)
• Менингоцела
• Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)
• Генетски заболувања
• Дегенеративни и невролошки заболувања
• Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)
• После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столче за позиционирање – KIDOO™”
Shopping Cart