Антидекубитус перниче

 • Антидекубитални перници

  Антидекубитално перниче полнето со воздух или гел

  12.977,00 ден

  3216 | Анти декубитус перниче полнето со воздух или гел

  Relax  антидекубиталното перниче е наменето за корисници на инвалидски колички.
  За корисниците на инвалидски количи, важно е да имаат што подобро антидекубитално перниче, бидејќи константниот контакт со тврдите површини за седење може да доведе до развој на декубитуси.
  Перничето Relax има 48 ќелии кои се поделени во две посебни воздушни комори, овозможувајќи независно прилагодување на воздушниот притисок од двете страни на перницата, вршејќи подобра функција на капиларите. Го намалува триењето и има позитивен ефект на температурата на кожата. За дополнително олеснување на притисокот, секоја ќелија е покриена со слој од силиконски TruGel, што го прави навистина уникатно и напредно перниче.

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитално перниче со мемориска пена и воздушни келии – Evoflair

  Evoflair од Ottobock располага со еден слој виско пена и два слоја од гел пена кои може да се контролираат самостојно преку вентил кој е лесен за користење.
  Горниот слој на перничето е направен од Geltouch пена, која има својства да се разладува. Со истото помага да се намали температурата на површината и помага да се намали ризикот од создавање на антидекубитус поради микроклиматските услови.
  Централниот слој е местото за ќелиите кои комбинираат технологија на воздух и пена. Ова го зголемува ефектот на распределба на притисокот и удобноста за корисникот.
  Прекривката е направена од мрежест материјал што дише и овозможува проток на воздух. Водоотпорна е и се протега на два начина за подобра усогласеност на обликот.

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитус перниче – AllRounder

  14.530,00 ден

  Чувствувајте се заштитени и сигурни за време на вашите спортски и општи активности на отворено. Кога седите на нормална столица или на која било тврда површина. Кога играте на земја или патувате. Потоа можете едноставно да го ставите целиот AllRounder во машината за перење за да го исчистите и да го подготвите за вашата следна заедничка авантура.
  Искусете ја слободата!
  Изберете ја вистинската големина за антидекубиталното перниче AllRounder кое е достапно во три големини: мала, средна и голема и има просечна тежина од само 800 грама.

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитално перниче – Liberty

  13.127,00 ден

  Liberty е пневматска перница посветена на луѓе кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи. Препорачлива за лица со посебни потреби во инвалидски колички, постари лица со проблеми поврзани со локомоторниот систем и сите лице кои имаат зголемен ризик за развој на декубитис. Перничето содржи автоматски вентил без одржување, кој ви овозможува да ја конфигурирате формата според индивидуалните физички карактеристики на корисникот.

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Антидекубитално перниче – Vector

  17.510,00 ден

  Кога барате високо ниво на удобност, оптимална заштита, стабилност на кожата Vector е секогаш добар избор. Дизајнот овозможува целосно и рамномерно распределување на притисокот и го спречува движењето напред, со што се намалува притисокот.
  Vector се состои од 8 комори, секоја има посебна улога. Благодарение на уникатната конструкција, перницата обезбедува ефикасна дистрибуција на притисокот, што на перницата и дава улога на антикубитална перница, како и коректив за деформитети. Анатомски формираната површина на седиштето обезбедува високо ниво на стабилизација и оптимална поддршка за седење.

  Ова антидекубитално перниче има опција  за дополнителни големини. Oдберете од табелата подолу и пишете ни на marketing@slavej.mk. 

  *Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

  Одбери опции
 • Антидекубитални перници

  Перниче од полиуретан со мемориска пена

  3.225,00 ден

  Ова перниче од полиуретан со мемориска пена е пневматска перница посветена на луѓе кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи. Препорачлива за лица со посебни потреби во инвалидски колички.
  Внатрешниот материјал на перницата е изработен од 100% VISCO.

  Додај во кошничка
Shopping Cart