Mетална патерица подпазувна со подесување на висината

Шифра: 7202DAA Категории: , Ознака:

400,00 ден

7202 | Метална патерица подпазувна со подесување на висината

  • Патерицата е достапна во три различни големини(L/M/S).
  • Изработена од алуминиум со дополнителна облога на деловите што ја носат тежината на пациентот.
  • Патерицата за вертикализација е дизајнирана со осовина на која се менува висината со притискање на едно копче, што овозможува брзо и прецизно подесување на саканата големина.

Големина

Карактеристики

  • Големина S: 95-115 см
  • Големина М: 116-137 см
  • Големина L:  136-156 см

ФЗОМ Медицински индикации

Т93(Т93.0-Т93.9) Секвели од повреди на доен екстремитет;
Z89.4-Z89.6 Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглоб имплантант на долен екстремитет;
Q72(Q72.0-Q72.1) Редукциски дефекти на долен екстремитет;
G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирмидални заболувања и заболувања на движењетo;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојака на мускул;
G80 Церебрална парализа;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82 (G82.0-G82.5) Параплегија и тетраплегија;
I69 (I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
M05 ; M06; M07; M08 ; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит;
S72 Фрактура на фемурот;
S72.9 Фрактура на фемурот, неозначен дел;
S79.7 Мултипли повреди на колкот и бедорото;
S79 Други и неозначени повреди на колкот и бедрото;
S79.9 Неозначена повреда на колкот и бедрото;
S82 Фрактура на потколеницата, вклучувајќи го и глуждот;
S82.9 Фрактура на потколеницата, неозначено ниво.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Mетална патерица подпазувна со подесување на висината”
Shopping Cart