• Елеватори

  Хидрауличен елеватор – Ulisse AO

  36.580,00 ден
  • Хидрауличен елеватор Ulisse AO со носивост до 180 кг;
  • Има цврста конструкција изработена од челична легура;
  • Се движи на четири тркала, има две сопирачки и копче за итни случаи.
  • Се користи за транспорт на пациенти на каратки растојанија- од кревет на инвалидска количка, тоалет или бања.
  • Може да се користи во домашни и болнички услови;
  • Корпата е удобна и дизајнирана да прави што помал притисок врз пациентот;
  • Во цената е вклучена и корпата.
  Додај во кошничка
 • Елеватори

  Електричен елеватор Eagle 620 – Vermeiren

  56.600,00 ден
  • Електричен елеватор за транспорт на пациенти на картки растојанија- од кревет на инвалидска количка, тоалет или бања.
  • Може да се користи во домашни и болнички услови;
  • Има челична конструкција која овозможува транспорт на пациенти до 150 кг;
  • Се движи на четири тркала, има две кочници и копче за итни случаи;
  • Има мотор за електрично подигнување/спуштање на пациентот;
  • Може да се склопи и не завзема место;
  • Во цената не е вклучена корпа за пациентот.
  Додај во кошничка
 • Корисни помагала

  Даска за трансфер

  1.811,00 ден
  • Се користи за преместување на неподвижни пациенти од кревет во инвалидска количка, од количка во автомобил и слично;
  • Со цел полесен трансфер и да се спречи лизгање и паѓање.
  Додај во кошничка
 • Корисни помагала

  Носилка за пациенти – склоплива

  6.500,00 ден

  Оваа медицинската носилка  е користена од болничарите, брза помош и другите здраствени работници. Има мала тежина бидејќи рамката е алуминиумска. Носилката е изработена од полиестер обложен со ПВЦ, што ја прави доволно силна да издржи носивост до 120 кг.

  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Гасеничар LG2004 Basic Antano

  186.962,00 ден
  • Технолошката иновација, грижaта кон крајниот корисник и вниманието насочено кон деталите, доведоа до креирање на совршен гасеничар LG2004 со цел да се олесни секојдневието на лицата со физичка попреченост.
  • Наменет е за лесно совладување на стрмни скалила за лица во инвалидски колички;
  • Лесен и едноставен за употреба;
  • Неспоредливо лесно користење на патентираниот систем за маневрирање.
  • Може да се ротира од 360 степени без многу напор.
  • Сигурноста во управувањето и инжинерските решенија дозволуваат заштеда на енергија и долготрајност на батериите.
  • Едноставен за употреба – четирите тркала зa маневрирање овозможуваат ротирање на уредот на тесни скалила без многу напор.
  Додај во кошничка
Shopping Cart