• Подлакотни ортози

  Ортоза за фиксација на прст – Frog Splint

  227,00 ден


  Frog Splint
  се користи за одржување на интрафалангеалните зглобови во природна функционална положба. Изработен е од лесен алуминиум со мека подлога за оптимален комфор. Овозможува имобилизација на прстот во екстензија. Индициран е кај скршеници на прст, повреди на нерви и тетиви и истегнувања.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за фиксација на прст – Baseball Splint

  227,00 ден


  Baseball Splint
  се користи за одржување на интрафалангеалните зглобови во правилна позиција после повреди на зглобовите. Изработена е од лесен алуминиум обложена со мека подлога за оптимален комфор.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Ортоза за фиксација на прст – Алуминиумска лента

  142,00 ден


  Алуминиумската лента
  Овозможува имобилизација на прстот. Се користи при скршеници на прст, повреди на тетиви или нерви и истегнувања.

  * Се прилагодува на сите големини.

  Додај во кошничка
 • Подлакотни ортози

  Напрсток

  168,00 ден


  Индициран е кај скршеници на прстот и кај повреди на тетиви. Напрстокот е изработен е од лесна пластика која се фиксира со медицински фластер, перфориран е заради подобра вентилација. Прави имобилизација на врвот на прстот со првиот соседен зглоб, а подвижноста на прстот во останатите зглобови е сочувана.

  Одбери опции
 • Подлакотни ортози

  Динамична ортоза за прст

  675,00 ден


  Динамичната ортоза
  овозможува имобилизација на прстот. Се користи при скршеници на прст, повреди на тетиви или нерви и истегнувања.

  Одбери опции
Shopping Cart