Невролошки - Специјални колички

 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – RACER EVO®

  78.421,00 ден97.116,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Akcesmed RACER EVO® е специјална невролошка количка.

  Може да се користи за рехабилитација во домашни услови како и за долги прошетки надвор. Има вртливи предни тркала за полесно управување со неа и тој вид на управување на количката не ја нарушува перцепцијата на детето при возењето со неа.
  На предните тркала може и да им се фиксира насоката на движење што е корисно при возење по нерамни површини. Новиот метод за прилагодување на потпирачот за нозе ја олеснува употребата на оваа количка за рехабилитација, а модерниот дизајн не сугерира дека е создаден за таа намена.Предните тркала се опремени и со фиксна насока на движење што е корисно при возење по нерамни површини.

  RACER EVO® е достапна во четири големини.

  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – ULISES EVO™

  56.578,00 ден67.561,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Aksesmed – ULISES EVO™  е специјалната невролошка количка.

  ULISES EVO™ e  наменета за секојдневна рехабилитација на деца и млади кои имааат  локомоторни дисфункции. Длабочината на седиштето и агол на потпирачот за грб се подесуваат за стабилно и удобно седење. Конструкцијата на рамот овозможува брзо и едноставно склопување. Димензиите на склопена количка се мали, а со тоа е  и е лесно транспортабилна дури и во мал багажник на автомобил.
  Додатната опрема и можноста за голем број индивидуални подесувања овозможуваат ULISES EVO™ да одговара на индивидуалните потреби на голем број корисници.

  ULISES EVO™ е достапна во три големини.

  Цената се дефинира во зависност од големината ↓

  Одбери опции
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – NOVA EVO

  69.018,00 ден

  Овој производ може да се подигне со потврда плус доплата.

  Akcesmed – NOVA EVO® е специјалната невролошка количка.

  Може да се користи за рехабилитација во домашни услови и за долги прошетки надвор. Се препорачува за корисници со спазми и за оние на кои им е потребна дополнителна стабилизација на седењето.

  Длабокото седиште обезбедува удобна положба на седење во количката, што помага за правилно држење на телото при седење и корекција на неправилностите на држење на телото. Прилагодлив агол на седиштето (тилт). Бројните можности за прилагодување и големиот број на додатоци овозможуваат подесување на количката на индивидуалните потреби на детето. Количката лесно се склопува и малите димензии ја прават лесно транспортабилна.

  NOVA EVO® е достапна во три големини.

  Додај во кошничка
 • Колички

  Специјална количка со индивидуално прилагодување – OMBRELO

  Akcesmed Ombrello е количка наменета за деца  и возрасни со посебни потреби. Рамот е лесен и може да склопи као чадор и количката е лесно транспортабилна. Бројните прилагодувања ја прават количката функционална. Седиштето (BodyPrint ™) има систем на ремени кои кога ќе се подесат дава оптимално позиционирање и удобност дури и при долготрајно седење. Се прилагодува длабочината на седиштето и висината на потпирачот за грб. Седиштето има можност за наклонување од 30° заради поголема стабилност. Потпирачите за нозе се подесливи за секоја нога посебно и имаат стегачи за секое стапало посебно.
  Количката е достапена во 4 големини, а последната  големина е наменета за возрасни со тежина до 120 кг.

  Додај во кошничка
Shopping Cart