Rripi i mesit - më pak dhimbje, më shumë stabilitet

Pothuajse 80% e popullsisë, të paktën një herë në jetë, janë përballur me dhimbje në bel. Zgjidhja më e mirë për dhimbjet akute dhe lëndimet është vendosja e një rripi të mesit, i cili redukton tendosjen në shpinë, ofron mbështetje, përmirëson qarkullimin dhe qëndrimin. Sipas hulumtimeve, duke vendosur një rrip mesit, varësia nga ilaçet për dhimbjet e shpinës reduktohet për 52%.

Për kë është menduar një rrip mesit?

Rripi i mesit është i menduar për personat me probleme në pjesën e poshtme të belit, si pasojë e sëmundjes apo mbingarkesës. Nuk kufizon lëvizjen, stabilizon, siguron mbështetje në këtë pjesë të trupit dhe zbut dhimbjet. Ka një efekt pozitiv në qëndrimin e duhur, kur qëndroni në këmbë ose ngrini objekte të rënda. Rekomandohet për:

  • Lumbago kronike, dhimbje të nervit shiatik, reumatizëm, dhimbje si pasojë e ndryshimit të motit;
  • Lëndim në bel si rezultat i përpjekjeve intensive fizike;
  • Gjatë sporteve aktive, duke ngritur pesha;
  • Personat, vendi i punës i të cilëve shoqërohet me pozicione të gjata ulur ose në këmbë që bëjnë trysni në pjesën lumbale të shtyllës kurrizore.

Si të zgjidhni një rrip?

Rripat e mesit nga Sllaveji janë krijuar për të lehtësuar ngarkesën në shtyllën kurrizore dhe për të reduktuar dhimbjen. Ato janë bërë nga materiali elastik që lejon ajrin të qarkullojë, përshtaten në mënyrë të përsosur me anatominë e trupit dhe janë të rehatshme për t'u mbajtur. Çdo rrip ka karakteristikat e veta në mënyrë që t'i përshtatet një ndërtimi të ndryshëm të trupit. Për personat që janë mbi madhësinë standarde, në Sllavej mund të marrin rripa mesit të prodhuar individualisht, sipas nevojave të tyre.

Kanavacë lumbale me kocka peshku: ka një ngjitëse në pjesën e përparme që e bën më të thjeshtë vendosjen. Rripi është më i ulët dhe rekomandohet për njerëzit më të shkurtër dhe të moshuar. Në pjesën e pasme, mbështetja është me katër fishbajnë.

Kanavacë lumbale me kocka peshku: ka dy ngjitëse në pjesën e përparme, një pjesë më të lartë të pasme dhe ngjitëse anësore për shtrëngim shtesë. Rekomandohet për personat më të gjatë dhe personat që kanë ijë më të gjera. Në pjesën e pasme, mbështetja është me katër fishbajnë.

Korse lumbale pëlhure me shina metalike: ka një ngjitëse përpara dhe dy të tjera anësore për shtrëngim shtesë. Në pjesën e pasme ka katër shina metalike fleksibël, që ofrojnë më shumë mbështetje në zonën e mesit. Gjithashtu rekomandohet si mbrojtje gjatë aktivitetit fizik.

Si përdoret rripi i mesit?

Rripi i mesit funksionon duke ngritur barkun dhe në këtë mënyrë redukton trysninë në shtyllën kurrizore dhe kyçet, për shërim më të shpejtë. Mund të përdoret për dhimbje në pjesën e mesit, artrit ose ndryshime degjenerative të diskut të shtyllës kurrizore.

  • Vendoset rreth belit;
  • Mbërthehet me shirita velcro;
  • Shtrëngohet edhe me shirita elastikë të dyfishtë anësor.

Sa kohë mbahet rripi?

  • Në fazën akute, kur dhimbja është më e fortë, mund të mbahet gjatë gjithë ditës dhe gjatë gjithë natës.
  • Nëse dhimbja është kronike, rripi vihet gjatë aktiviteteve që shkaktojnë dhimbje.
Shopping Cart