Dejvid Filips – Unë arrij shumë më tepër falë Exopulse Mollii

Dejvid Filips është një qitës i frikshëm dhe i talentuar paraolimpik nga Uellsi. Në moshën 12-vjeçare zbuloi dashurinë dhe talentin e tij për qitjen me hark dhe garoi deri në moshën 18-vjeçare. Për shkak të detyrimeve të punës dhe familjes, mori vendimin që të mos merrej me sport. Në vitin 1996, u diagnostikua me sklerozë multiple, një diagnozë që shkakton një gamë të gjerë simptomash si probleme me shikimin, lëvizjet e krahëve ose këmbëve, ekuilibrin...

“Kam punuar në industrinë e çelikut për 30 vjet dhe gruaja ime shpesh më pyeste se çfarë do të bëja kur të dilja në pension. Unë nuk mendoj se ajo donte që unë të ulesha në shtëpi dhe të vrapoja nëpër shtëpi, kështu që më sugjeroi të provoja qitjen. Ishte një ide e mrekullueshme t'i kthehesha pasionit tim dhe tani stërvitem deri në 5 herë në javë”, shpjegon Dejvidi, i cili në vetëm një vit hyri në ekipin paralimpik dhe fitoi medaljen e artë në Kampionatin Europian.

Si ambasador i Shoqatës së Sklerozë multiples, Dejvidi është i përkushtuar të ndihmojë anëtarët.
“Të jesh ambasador është një nder i madh, më i madh se çdo medalje e fituar. Unë dua të inkurajoj njerëzit me MS dhe t'u tregoj atyre se çdo gjë është e mundur. Unë jam 56 vjeç dhe nuk mund ta besoj se sa mirë po mbahem dhe nuk e lë sëmundjen të më pengojë të realizoj ëndrrat e mia”, sqaron Dejvidi.

Prej disa muajsh ai përdor kostumin Exopulse Mollii. Është një pajisje ndihmëse për të gjithë trupin, e krijuar për të ndihmuar në lehtësimin e muskujve të shtrënguar, spastikë dhe dhimbjes që shpesh rezulton nga këto simptoma. Dejvidi vesh kostumin çdo ditë, për ta ndihmuar atë të rimëkëmbet pas stërvitjes.

“Përfitimet që më dha kostumi i ndjeva menjëherë. Më lejoi të stërvitem më gjatë dhe më shumë, pa u lodhur, pasi lodhja është diçka që ka qenë gjithmonë një problem për njerëzit me sklerozë multiple. Para se të provoja kostumin, u përpoqa të vishja çorapet dhe kisha nevojë për ndihmën e gruas. Por, që nga përdorimi i kostumit, fleksibiliteti im është përmirësuar, që do të thotë se mund ta bëj vetë. Që nga përdorimi i kostumit nuk kam rënë një herë, gjë që nuk ndodhte më parë kur rrëzohesha një herë në javë. Ndihem i aftë, i shëndetshëm dhe kam nipër dhe mbesa me të cilët mund të bëj gjithçka”, shpjegon Dejvidi, i cili planifikon të korrë fitore dhe medalje të reja në të ardhmen. Në fund ai shton:  
“Dua t'u them të gjithëve që janë të diagnostikuar me MS që të mos harrojnë se gjendja e tyre prek të gjithë familjen. Duhet të jesh pozitiv dhe të bësh çdo lëvizje që mundesh”.

Shopping Cart