Пластична ортоза за палец

1.426,00 ден

Ортоза за имобилизација на рачен зглоб и палец  изработена од полиуретан и обложена со мек материјал за поголема удобност. Со носење на ортозата палецот се поставува во правилна положба при извршување на секојдневните активности. Со ортозата се намалува  притисок врз медијалниот нерв и на тој начин се намалуваат симптомите како последица на синдромот Карпал тунел. Се користи и при фактура и дислокација на палецот.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Пластична ортоза за палец”
Shopping Cart