• Ортози за горни екстремитети

  Ортоза за фиксација на зглоб на дланка

  400,00 ден
  • Неопренска ортоза за рачен зглоб, која обезбедува заштита и поддршка на истиот;
  • Погоден за спортисти и при болка во зглобот;
  • Не го ограничува движењето;
  • Се фиксира со леплива трака;
  • Одговара на сите големини (една големина).
  Додај во кошничка
 • Ортози

  Пластична ортоза за палец

  1.426,00 ден

  Ортоза за имобилизација на рачен зглоб и палец  изработена од полиуретан и обложена со мек материјал за поголема удобност. Со носење на ортозата палецот се поставува во правилна положба при извршување на секојдневните активности. Со ортозата се намалува  притисок врз медијалниот нерв и на тој начин се намалуваат симптомите како последица на синдромот Карпал тунел. Се користи и при фактура и дислокација на палецот.

  Одбери опции
Shopping Cart