• Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) 6Y90 – Ottobock

  6Y90 Caleo лајнерот е изработен од термообликувачки кополимер обложен со текстил. Ова значи дека лајнерот лесно се прилагодува на обликот на чкунката. Материјалот, исто така, содржи медицинско минерално масло кое ја храни сувата кожа, затоа лајнерот е посебно погоден за корисници со сува или чувствителна кожа. Лајнерот е со пин.

  Погоден за потколени ампутации и корисници со низок или умерен степен на активност 1 и 2.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) AKDT – Alps

  Погоден е за натколени ампутации и за потколени ампутации, за корисници со среден и висок степен на активност (3-4). АКDT лајнерот има до 80% помалку дистално истегнување во однос на другите гел лајнери, што им овозможува на корисниците да имаат поголема стабилност при зголемени активности. Високата густина на гелот не дозволува брчкање и пролизгување.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) ELDT – Alps

  ELDT лајнерот е идеален за корисници со чувствителна кожа.
  ALPS EasyGel содржи специјална мешавина на антиоксиданси кои се наменети за спречување иритации и лечење на оштетувањата на кожата предизвикани од слободните радикали. Оваа карактеристика го прави Easyliner идеален избор за дијабетичари или пациенти со лузни или оштетена кожа.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) SPDT – Alps

  SPDT лајнерот е идеален за корисници со среден и висок степен на активност (3-4).
  Овозможува удобност и стабилност. Високи перформанси за помало дистално истегнување и зголемена контрола на протезата. За подобро пратење на формата на чкунката лајнерот се истегнува по обемот.
  Лајнерот е исто така соодветен за корисници кои преминуваат од силикон лајнер на гел лајнер.

  Додај во кошничка
Shopping Cart