• Инконтиненција

  Високоперформантни анатомски ноќни пелени за возрасни

  623,00 ден

  82144 | Високоперформантни анатомски ноќни пелени за инконтитенција (уринарна и фецесна) за лица над 40кг

  Сериски производ со прилагодување

  • Pine пелените се погодни за лежечки пациенти кои имаат потешкотии со движењето и станувањето;
  • Анатомски обликувани и лесни за апликација.
  • Позадина без латекс;
  • Висока манжетна за да се спречи протекување;
  • Анти-алергиски ластици за подобро прилепување на анатомијата на корисникот, да се овозможи слободно движење;
  Одбери опции
 • Инконтиненција

  Високоперформантни анатомски ноќни пелени – Детски

  336,00 ден

  8213 | Високоперформантни анатомски пелени за лица до 40 kg или обем на колкови до 60 cm за тешка инконтиненција  (уринарна и фецесна) со впивлива моќ до минимум 1300 ml 

  Сериски производ со прилагодување

  • Pine пелените се погодни за лежечки пациенти кои имаат потешкотии со движењето и станувањето;
  • Анатомски обликувани и лесни за апликација;
  • Позадина без латекс;
  • Висока манжетна за да се спречи протекување.
  • Анти-алергиски ластици за подобро прилепување на анатомијата на корисникот, да се овозможи слободно движење.

   

  Одбери опции
 • Инконтиненција

  Pine гаќички

  386,00 ден
  • Гаќички за еднократна употреба за лица со тешка форма на инконтиненција;
  • Лесно се облекуваат исто како долна облека;
  • Меките внатрешни манжетни обезбедуваат дополнителна заштита од истекување.;
  • Материјалот овозможува воздухот слободно да циркулира;
  • Пријатни и удобни за носење.
  Одбери опции
 • Инконтиненција

  Заштитен чаршав за една употреба

  17,00 ден
  • Чаршав за заштита од течности за еднократна употреба;
  • Се препорачуваат да се користи во случаи на инконтиненција за заштита на столица или кревет;
  • Совршен е за лица на било која возраст, особено за деца и постари лица кои имаат инконтиненција;
  • Површината е изработена од материјал кој брзо ја впива течноста и не дозволува да се создадатнепријатни мириси;
  • Димензии 60×90см.
  Додај во кошничка
 • Инконтиненција

  Заштитен чаршав за кревет 90×190

  790,00 ден
  • Единечен чаршав за пациенти кои лежат подолг период, деца или возрасни кои имаа проблеми со ноќно мокрење;
  • Непропустлив е за секаква течност, спречува создавање на бактерии, отпорен е на дамки и лоши мириси;
  • Има микро пори кои овозможуваат воздухот слободно да циркулира;
  • Горниот слој е ламиниран со мек материјал, а долниот слој има заштитна полиуретанска мембрана;
  • На рабовите има еластични ленти со што душекот целосно се обвиткува и не се собира;
  • Димензии 90×190 см.
  Додај во кошничка
 • Инконтиненција

  Заштитен чаршав за кревет 160×200

  990,00 ден
  • Дупли чаршав за пациенти кои лежат подолг период, деца или возрасни кои имаа проблеми со ноќно мокрење;
  • Непропустлив е за секаква течност, спречува создавање на бактерии, отпорен е на дамки и лоши мириси;
  • Има микро пори кои овозможуваат воздухот слободно да циркулира;
  • Горниот слој е ламиниран со мек материјал, а долниот слој има заштитна полиуретанска мембрана;
  • На рабовите има еластични ленти со што душекот целосно се обвиткува и не се собира;
  • Димензии 160×200 см.
  Додај во кошничка
Shopping Cart