Високоперформантни анатомски ноќни пелени за возрасни

Шифра: 82144 Категорија:

623,00 ден

82144 | Високоперформантни анатомски ноќни пелени за инконтитенција (уринарна и фецесна) за лица над 40кг

Сериски производ со прилагодување

  • Pine пелените се погодни за лежечки пациенти кои имаат потешкотии со движењето и станувањето;
  • Анатомски обликувани и лесни за апликација.
  • Позадина без латекс;
  • Висока манжетна за да се спречи протекување;
  • Анти-алергиски ластици за подобро прилепување на анатомијата на корисникот, да се овозможи слободно движење;

ФЗОМ Медицински индикации

Уринарна или фецесна инконтиненција како последица на:
Q05 Спина бифида;
Q01 Менингомиелоцела
F00-F09
F20-F29
F72 и F73
G35 Мултипла склероза;
G80 Инфантилна церебрална парализа;
G81 Хемиплегија;
G82 Параплегија и тетраплегија;
R32 Неозначена уринарна инконтиненција (се однесува само на осигурено лице со
инконтиненција која не може хирушки да се реши, а е неподвижно, но може и/или
не може да седи и се движи со помош на инвалидска количка).

Препишува

Потврдата за ова ортопедско помагало ја издава лекар специјалист од соодветната дејност или избраниот лекар по препорака на лекар специјалист од соодветната дејност, а го потврдува со наод мислење Лекарска комисија на Фондот еднаш во годината.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Високоперформантни анатомски ноќни пелени за возрасни”
Shopping Cart