• Антидекубитални душеци

  Под-душек Easy Mat

  4.620,00 ден
  • Под-душек кој се користи како подлога и заштита за антидекубитален душек со компресор;
  • Изработен е од сунѓер со густина од 30 kg / m3 и цврстина 43;
  • Навлаката е цврста, отпорна на кинење и триење, како и на органски и минерални киселини;
  • Изработена e од полиестер со патент, не се собира, гужва и лесна е за одржување и перење.

  Димензии: 200 x 90 x 12 cm

  Додај во кошничка
 • Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек Gofer

  7.600,00 ден
  • Антидекубителен душек Gofer изработен од сунѓер со висока густина;
  • Се препорачува за луѓе кои лежат подолг временски период со што се спречува создавање на декубитални рани;
  • Специјалниот дизајн на Gofer овозможува подобра распределба на притисокот и циркулацијата;
  • Душекот вклучува и навлака од грубо ткаен памук кој ја олеснува циркулацијата на воздухот;
  • Душекот е антибактериски и антиалергичен.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек Therapy

  9.940,00 ден
  • Антидекубитален душек Therapy, изработен од сунѓер со висока густина;
  • Се препорачува за луѓе кои лежат подолг временски период, со што се спречува создавање на декубитaлни рани;
  • Душекот има функција на третман на веќе појавени декубитални рани до втор степен;
  • Специјалниот дизајн на Therapy овозможува подобра распределба на притисокот и циркулацијата;
  • Душекот вклучува и навлака од грубо ткаен памук кој ја олеснува циркулацијата на воздухот и е водотпорна;
  • Душекот е антибактериски и антиалергенски.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитален програм

  Антидекубитален душек со компресор

  3.850,00 ден
  • Антидекубитален душек со компресор наменет за луѓе кои лежат подолг временски период со што се спречува создавање на декубитални рани;
  • Душекот е комбинација од 130 келии кои компресорот наизменично ги полни и празни, а со тоа прави постојана масажа на целото тело (не само на деловите кои се склони кон создавање декубит).
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек без компресор

  1.800,00 ден
  • Антидекубитален душек без компресор, резервен.
  Додај во кошничка
Shopping Cart