Искуства

Maria është shkëndija ime e lumturisë

Tanja Jordeva ka diabet për më shumë se 40 vjet. Jeta e saj ndryshoi kur nga një plagë e thjeshtë, ra në gjendje kome dhe më pas këmba e majtë iu amputua mbi gju. Por, pavarësisht gjithçkaje që ka kaluar, ajo nuk dorëzohet dhe nuk ndalet. Ajo jeton me besimin se nëse keni dëshirën dhe vullnetin, gjithçka është e mundur. Në vazhdim ajo na rrëfen jetën e saj pas amputimit.

Lexo më shumë »

Forca ime më e madhe është që jam ndryshe

Mençuria dhe intelekti janë pikat e saj të forta dhe dashuria e saj më e madhe janë librat dhe fjala e shkruar. Kur flet me Elena Tuntevskën, ke ndjenjën që po flet me një të rritur, i cili ka grumbulluar shumë përvojë duke ecur nëpër jetë. Por ajo është thjesht një vajzë e bukur, e cila me katërmbëdhjetë vitet e saj, magjeps me karizmin që ka.

Lexo më shumë »

Me ndihmën e protezës luaj futboll përsëri!

“Lufta për jetën është beteja më e vështirë që fati mund të parashikojë. Në këto momente pasigurie, ju fitoni forcë të paimagjinueshme për t'u ngritur dhe përballuar të gjitha sfidat. Në fund, kur mbaron, e kuptoni se për çfarë keni luftuar, për shëndetin, që nuk ka çmim.” Ja si duket një episod nga jeta e 57-vjeçarit Sherif Sherifi, i cili gjithë jetën ia kushton sportit dhe futboll. Ai thotë që kurrë nuk ka pasur ndonjë problem shëndetësor, deri para 10 vitesh, kur pati dhimbje torturuese në shputë.

Lexo më shumë »

Me një dorë pushtoj botën

Maja Kostovska është një e re që ka forcën dhe guximin, siç thotë ajo, të pushtojë botën. Edhe pse ajo ka hemiparezë dhe ka vështirësi në lëvizjen e këmbës dhe krahut të djathtë, nuk ka kufizime për të.

Lexo më shumë »
Shopping Cart