• Зглобни механизми

  Лакотен зглоб Dynamic arm 12K100N – Ottobock

  12K100N DynamicArm е миоелектронски лакотен зглоб, управуван од електромотор и е наменет за корисници со трансхумерални или повисоки нивоа на ампутација. Флексијата на лакотниот зглоб е контролирана со мускулни сигнали. Има висока сила за кревање и држење. Движењата се природни и прецизни со брзо позиционирање. Има атрактивен изглед  и ниско ниво на бучава. Деловите од  силикон ги елиминираат звуците предизвикани од потпирање или удари во тврда површина.

  Протезата е особено незабележителна, благодарение на безшумната фаза на свиткување и обликот и бојата кои се вклопуваат во целокупната слика на човечкото тело.

  Додај во кошничка
 • Протези

  Мио шака 8E39 – Ottobock

  8Е39 SensorHand Speed – моќ, брзина и прецизност.

  Животот се забрзува и SensorHand Speed му помага на корисникот да држи се под контрола. Се отвора и затвора повеќе од два пати побрзо од другите електрични шаки. Корисникот може лесно и прецизно да ја контролира. Вкупно шест различни програми му помагаат на корисникот, овозможувајќи прилагодување на индивидуалните барања. Предметите се држат и позиционираат со насочени мускулни сигнали. Специјалниот систем за стабилизација на фатот со SUVA сензори спречуваат ненамерно испуштање на предметите кои  корисникот ги држи активно и свесно.
  Може да се изберат различни контролни опции користејќи една или две електроди. Ова овозможува оптимална адаптација кон потребите и способностите на корисникот.

  Додај во кошничка
 • Протези

  Пасивна шака 8S7-8S8-8S9 – Ottobock

  Протетски шаки за мажи/жени/деца 8S7-8S8-8S9 на Ottobock се состојат од внатрешна шака и протетска ракавица 8S7-8S8-8S9. Протетскатa шака заедно со протетската ракавица е структурна компонента на пасивната протеза за рака.
  Направена е од функционална пена (гума), со појачување (арматура) од челична жица во секој прст.
  Козметичките раце 8S7-8S8-8S9 се достапни во 43 модели за мажи, жени и деца и треба да се носат со протетската ракавица.

  Обликот, бојата и деталната структура на површината на протетската ракавица даваат реален изглед на шаката.

  Додај во кошничка
Shopping Cart