• Колк

  Неопренска ортоза за колк

  3.382,00 ден
  • Ортоза за поддршка и заштита на меките ткива околу колкот;
  • Има пластична шина поставена странично на колкот;
  • Изработена е од двојно ламиниран прозрачен неопрен кој дава топлина и овозможува воздухот слободно да циркулира.
  Одбери опции
 • Колк

  Абдукциона колк ортоза

  30.539,00 ден
  • Aбдукциона колк ортоза овозможува заштита и стабилизација по операциja на колкот како и при луксација и дислокација;
  • Го стабилизира колкот и спречува ротација и дислокација;
  • Има степенест регулатор (до 120 степени) за ограничување на движењето;
  • Изработен е од пластичен материјал обложен со мека и удобна сунѓереста постава и метална шина со можност за индивидуално подесување.
  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Натколен пластичен апарат со зглоб во колено и скочен зглоб во спој со ТЛСО пластичен корсет

  2105 во спој со 2506 | Натколен пластичен апарат со зглоб во колено и скочен зглоб во спој со ТЛСО пластичен корсет

  • Индивидуална ортоза која се изработува од термопластичен материјал со лесни и цврсти метални шини, поставени паралелно по надолжната осовина на екстремитетот за потпора, стабилизација и растоварување;
  • Има лепливи траки за фиксирање и зглоб во колк, колено и скочен зглоб кои ја ограничуваат флексија и екстензија и можат да бидат слободни или закочени;
  • Во спој со ригидна лумбална ортоза изработена индивидуално од термопластичен материјал;
  • Наменет за повреди или заболувања на `рбетниот столб со цел да ги ограничи движењата во тој сегмент и да овозможи стабилизација.

  *При потреба од ваков вид на помагало, задолжително се препишуваат:

  -Две потврди со шифра 2105 Натколен пластичен апарат со зглоб во колено и скочен зглоб, за лева и десна нога и

  -Една потврда со шифра 2506 Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО.

   

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Натколен апарат со зглоб во колк зглоб во колено со узенгија вградена во чевел

  2103 | Натколен апарат со зглоб во колк, зглоб во колено, со узенгија вградена во чевел

  • Индивидуална ортоза изработена од метални шини поставени на надворешната и внатрешната страна на нозете, споени со модуларни ортотички зглобови за колк и колено;
  • Се изведува со лумбален корсет или појас поради спојот со зглобот за колк;
  • Зависно од тежината и активноста на корисникот, металните шини може да се челични или од алуминиумска легура со кои ортозата станува полесна;
  • Според состојбата на корисникот, индикациите за нејзино користење и целта на третманот со ортозата, зглобовите на колкот и коленото може да се со кочница или слободни;
  • Спојот со чевли е изведен со метална узенгија која е прицврстена за петата на чевелот и која ја презема улогата на скочниот зглоб;
  • За поголема удобност, ортозата е обложена е со филц и природна кожа. Користење на ортопедски чевли во спој со ортозата е неопходно.

  * Се изработува во спој со ортопедски чевли:

  – ФЗОМ шифра 4107 кај ортоза за една нога и

  – ФЗОМ шифра 4108 за ортози за двете нозе.

  Потребна посебна Потврда за ортопедско помагало.

   

  Додај во кошничка
Shopping Cart