• Корисни помагала

  Кружно перниче

  1.143,00 ден
  • Kружно перниче изработено од мемори пена со анатомска форма и отвор во средината.
  • Перничето обезбедува удобно и комфорно седење.
  • Растеретува при хемороиди, траума на кокцигениумот или декубитис.
  Додај во кошничка
 • Корисни помагала

  Перниче за потпора на грб

  1.143,00 ден
  • Анатомски дизајнирано перничекое дава потпора на лумбалниот дел од ‘рбетниот столб и ослободува од болка како последица на долготрајно седење;
  • Овозможува комфор и релаксација во седечка позиција;
  • Има еластичен ремен со кој се прицврстува на столот;
  • Се препорачува за канцелариски стол или во автомобил.
  Додај во кошничка
 • Корисни помагала

  Мемо перница за спиење

  2.200,00 ден
  • Анатомски обликувана перница за спиење е изработена од мемори пена која има својство да го задржи обликот и да се врати во првобитна состојба;
  • Перницата се обликува и прилагодува на вратниот дел и рамениот појас и овозможува правилна положба на телото во текот на спиењетo;
  • Се препорачува за лица кои имаат болки во вратот, дегенеративни промени и главоболки, но може да се користи и за превенција од истите.
  • Има заштитна навлака која може да се пере.
  Додај во кошничка
Shopping Cart