• Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек Gofer

  7.600,00 ден
  • Антидекубителен душек Gofer изработен од сунѓер со висока густина;
  • Се препорачува за луѓе кои лежат подолг временски период со што се спречува создавање на декубитални рани;
  • Специјалниот дизајн на Gofer овозможува подобра распределба на притисокот и циркулацијата;
  • Душекот вклучува и навлака од грубо ткаен памук кој ја олеснува циркулацијата на воздухот;
  • Душекот е антибактериски и антиалергичен.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални душеци

  Антидекубитален душек Therapy

  9.940,00 ден
  • Антидекубитален душек Therapy, изработен од сунѓер со висока густина;
  • Се препорачува за луѓе кои лежат подолг временски период, со што се спречува создавање на декубитaлни рани;
  • Душекот има функција на третман на веќе појавени декубитални рани до втор степен;
  • Специјалниот дизајн на Therapy овозможува подобра распределба на притисокот и циркулацијата;
  • Душекот вклучува и навлака од грубо ткаен памук кој ја олеснува циркулацијата на воздухот и е водотпорна;
  • Душекот е антибактериски и антиалергенски.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитален програм

  Антидекубитален душек од полиуретан – Polyplot

  8.840,00 ден

  Polyplot душекот се состои од еден дел. Изработен е од високоотпорна Sist’am® пена, со висока густина (40 kg/m3, медицинска класа).
  Обложена е со едноделен полиуретан, кој гарантира безбедно легнување, а големата површина за лежење и флексибилност максимално го ублажуваат притисокот врз телото при лежење.
  Коцкаста форма, таканаречена чоколадна форма, ја олеснува циркулацијата на воздухот под телото. Аглите се заоблени за полесно сместување во креветот, но и за можност за безбедно поставување на држачот за инфузија, доколку е потребно.

  Тој е антибактериски и антиалергичен.

  Додај во кошничка
 • Антидекубитален програм

  Антидекубитален душек со компресор

  3.850,00 ден
  • Антидекубитален душек со компресор наменет за луѓе кои лежат подолг временски период со што се спречува создавање на декубитални рани;
  • Душекот е комбинација од 130 келии кои компресорот наизменично ги полни и празни, а со тоа прави постојана масажа на целото тело (не само на деловите кои се склони кон создавање декубит).
  Додај во кошничка
Shopping Cart