Компресивни хулахопки за трудници CCL2

2.152,00 ден

 • Медицинските компресивнихулахопки за трудници со степен на компресија (20-30 mmHg);
 • Имаат специјален дел околу стомакот кој се прилагодува на формата во текот на бременоста;
 • Се користат во бременост при воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми;
 • Компресијата е најсилна во пределот на глуждот и постепено се намалува кон горниот дел на ногата;
 • Чорапите прават благ притисок врз ѕидот на вените со што ја подобруваат циркулацијата на крвта;

Големина

Медицински индикации

 • Проширени вени во бременост со благ едем (оток);
 • Површна и длабока венска тромбоза;
 • По склеротерапија и хирургија на вени;
 • Хронична венска инсуфициенција;
 • По третман на лесни форми на улцери;

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.
Shopping Cart