• Компресивни чорапи

  Потколени компресивни чорапи Iva

  655,00 ден

  Превентивните компресивни чорапи Iva ја подобруваат циркулацијата, го намалуваат отокот на нозете и служат како профилакса по помали хируршки процедури. Со степенување на компресијата, која започнува со притисок во пределот на глуждот и постепено се намалува кон горниот дел на ногата, се постигнува дополнително чувство на удобност во нозете.
  Беспрекорниот раб на прстите, високата содржина на антибактериски памук збогатен со јони на сребро и пријатната масажа помагаат во одржување на здравјето на стапалата и имаат превентивно дејство. Со ниво на поддршка од 14-18 mm/Hg се спречуваат проширени вени и се ублажува отокот на нозете и чувството на тежина во нозете.

  Одбери опции
 • Компресивни чорапи

  Компресивни хулахопки за трудници CCL2

  2.152,00 ден
  • Медицинските компресивнихулахопки за трудници со степен на компресија (20-30 mmHg);
  • Имаат специјален дел околу стомакот кој се прилагодува на формата во текот на бременоста;
  • Се користат во бременост при воспаление на површинските вени, длабоки венски тромбози како и после оперативни зафати и кај проблеми со лимфни едеми;
  • Компресијата е најсилна во пределот на глуждот и постепено се намалува кон горниот дел на ногата;
  • Чорапите прават благ притисок врз ѕидот на вените со што ја подобруваат циркулацијата на крвта;
  Одбери опции
Shopping Cart