• Детски ортози

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб – Детски

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Корективниот апарат се користи при конзервативен третман кај дислокации на лакотниот зглоб, во процесот на рехабилитација при контрактури, при третман кај скршеници на латералниот или медијалниот епикондил, постоперативна имобилизација. Овозможува контролирано движење во лакотниот зглоб со помош на степенест регулатор.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Детска митела

  505,00 ден


  Оваа детска митела овозможува фиксација на рамото и надлактицата при скршеници на надлакотна коска или дислокации на рамо, како и при воспаленија и мекоткивни повреди. Ја стабилизира раката во посакуваната позиција и го поставува рамото во релаксирачка положба. Изработена е од специјален принтан габардин материјал за деца.

  Одбери опции
Shopping Cart