Pse të zgjidhni këpucët ortopedike për fëmijët tuaj?

Ajo që shpesh harrojmë është se këmbët janë shumë të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm, sepse kur deformohen, i gjithë trupi vuan. Pasojat e kujdesit jo të duhur për këmbët mund të jenë të shumta, që nga problemet me shtyllën kurrizore, gjunjët, legenin... Vetë fakti që mbi to ka 7000 mbaresa nervore, tregon se sa të rëndësishme janë.

Cili është qëllimi i këpucëve ortopedike?

Këpucët ortopedike për fëmijë kanë një rol në trajtimin e deformimeve të këmbëve te fëmijët. Ato gjithashtu parandalojnë deformimet dytësore të gjunjëve të fëmijës (këmbët "X" ose këmbët "O"), ijët dhe shtyllën kurrizore.

Karakteristikat e këpucëve ortopedike

Këpucët ortopedike karakterizohen nga të qenët të thella dhe të forta për të korrigjuar, zakonisht, nyellin e lirshëm dhe thembrën. Ata kanë gjithashtu një shtrojë të integruar ortopedike që aktivizon muskujt e këmbës, siguron mbështetje për ligamentet e dobëta dhe shpërndan trysninë në të gjithë këmbën.

Arekomandohen për fëmijët me deformimet e mëposhtme:

  • Harqet e rrëzuara të këmbës (këmbë e sheshtë),
  • Pronacion (brenda),
  • Supinimi (jashtë)
  • dhe deformime të tjera të këmbës.

Elementet që futen në këpucët ortopedike, në varësi të deformimit janë:

  • Jastëk supinimi;
  • Jastëk metatarsal;
  • Ngritja mediale (e brendshme);
  • Ngritja anësore (e jashtme).

Rekomandohet të vishni modele këpucësh me lidhëse në vjeshtë dhe dimër, dhe sandale ortopedike në verë, si një mundësi më e mirë sesa shapkat e bëra nga materiale artificiale.

Si bëhen?

Këpucët ortopedike për fëmijë bëhen sipas porosisë individuale, në bazë të diagnozës ose ekzaminimit nga një ekspert. Fëmijës i merren përmasat e shputave dhe këpuca bëhet sipas tyre.

Pse të zgjidhni Qendrën e Ortotikës dhe të Protetikës Sllavej?

Ajo që i bën këpucët tona ortopedike të rehatshme është përvoja jonë e gjatë prej 75 vitesh, palë këpucë të panumërta dhe shumë përdorues të kënaqur dhe të shëndoshë. Çdo pjesë e këpucës bëhet me dorë dhe bëhet sipas përmasave. Ne përdorim vetëm materiale natyrore - lëkurë, ndërkaq shualli bëhet prej gome anatomike.

Konsultimet

Ejani për një konsultë falas. Sillni vogëlushët tuaj dhe shikoni se çfarë kemi për të ofruar. Për cilësi dhe rehati, ne garantojmë që vogëlushët do t'i pëlqejnë këpucët e reja.

Procesin e prodhimit mund ta shikoni në videon më poshtë:

Shopping Cart