Столче за бањање – AKVOSEGO™

Категорија:

AKVOSEGO™ е столче за бањање кое е едноставно и иновативно решение, корисно додека се грижите за лицата со посебни потреби.
Единствената конструкција на рамка овозможува прилагодување на аголот на навалување на потпирачот за нозе и потпирачот за грб.

Опис

Столчето за бањање се состои од цврста рамка направена од алумиум и штити од негативни ефекти на водата. Исто така, рамката е опремена со капаци од пена што ја штитат кадата или детската када од оштетување. Единствената конструкција на рамка овозможува прилагодување на аголот на навалување на потпирачот за нозе и потпирачот за грб.

Медицински индикации

  • Церебрална парализа (ЦП)
  • Парализа или пареза
  • Полиомиелитис (Хајн-Мединова болест)
  • Повреди на екстремитетите или ампутација на екстремитет
  • Деформитети на екстремитетите
  • Зглобен артритис и повреди

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столче за бањање – AKVOSEGO™”
Shopping Cart