Специјални ортопедски чевли по гипсан модел за специфични деформитети детски – Ива

Шифра: 4109SLIVA Категорија:

2.268,00 ден

 • Чевли изработени од висококвалитетна природна кожа;
 • Индивидуално по мерка на корисникот;
 • Во чевлите се вградени додатоци со кои се корегираат деформитети;
 • Се обезбедува правилна позиција на стапалата во чевлите;

Напомена

 • Стручно лице зема мерки од стапалата на детето;
 • Родителот или детето, во соработка со стручно лице одбира модели и материјали;
 • Можност за избор на различни бои на природна кожа за изработка на горниот дел, како избор на бои за ѓон и начин на прицврстување (велкро ленти или врвки);
 • Комплетно индивидуално производство;
 • Вградување на соодветни додатоци за корекција;
 • Вградена ортопедска влошка.

ФЗОМ Медицински индикации

 • M21 (M21.1 ; M21.2; M21.5; M21.6) стекнати деформации на стопалото;
 • Q66 (Q66.0-Q66.9) конгенитални деформации на стопалото;
 • B91 секвели од полио;
 • M06( M06.0-M06.9) ревматоиден артрит;
 • М08(М08.0-М08.9) јувенилен артрит;
 • G35 мултипла склероза;
 • I69 ( I69.0-I69.8) секвели од цереброваскуларна болест;
 • G80 ( G80.0-G80.9) инфантилна церебрална парализа;
 • G81( G81.0-G81.9) хемиплегија,
 • G82(G82.0-G82.5) параплегија и тетраплегија;
 • G71 (G71.0-G71.9) примарни заболувања на мускулите

Препишува

Потврда за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Shopping Cart