Теренска инвалидска количка на рачен погон – 3103DAA

Шифра: 3103DAA Категории: ,

35.800,00 ден

3103DAA e теренска инвалидска количка на рачен погон.
Количката има две полуги за рачно придвижување. Склоплива е и има удобно седиште и наслон. Потпирачите за нозе се демонтажни и преклопни. Има подигнувачки потпирачи за раце и лесно достапни кочници на тркалата.

Карактеристики

  • Ширина на седиште 480 mm;
  • Длабочина на седиште 430 mm;
  •  Широчина 650 mm;
  •  Висина 1450 mm;
  •  Висина на седиште 550 mm;
  •  Должина на потпирачот за нозе 170 mm;
  •  Должина 1100 mm;
  •  Максимална носивост 120 kg.

Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојка на мускул;
G81(G81.0-G81.9) Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетраплегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Z89(Z89.5-Z89.8) Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6 Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2;T93.6;T93.9 Секвели од повреди на долен екстремитет;
Т95.3 и Т95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M05; M06; M07; M08; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Теренска инвалидска количка на рачен погон – 3103DAA”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Shopping Cart