Столчe за позиционирање – JUMBO

Столица за позиционирање JUMBO™ се користи за почетно исправено стоење на деца во седечка положба.
И покрај неговата едноставност, совршено ја исполнува својата функција. Безбедно е за спастични, како и за слаби деца со намален мускулен тонус. Приспособливите странични потпори помагаат во исправување на проблемите во положбата и, згора на тоа, овој стол може да биде корисен во врска со ортопедски нарушувања.

Опис

Има сигурносен елек опремен со иновативен систем Hold & Pull благодарение на што детето е брзо и прецизно прицврстено на овој стол.
Секој производ е рачно насликан со бои на водена база. Големина 3 благодарение на системот за брзо преклопување на потпирачот за нозе го олеснува поставувањето и отстранувањето на лицето од столот.

Медицински индикации

•Церебрална парализа, различни типови и форми
•Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија
•Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)
•Менингоцела
•Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)
•Генетски заболувања
•Дегенеративни и невролошки заболувања
•Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)
•После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столчe за позиционирање – JUMBO”
Shopping Cart