Столче за позиционирање – NOOK™

Nook е столче за позиционирање кој им помага на децата и младите да ја усвојат правилната положба за седење со исправени нозе. Вреди да се напомене дека оваа позиција го спроведува правилното усогласување на колковите.
Се препорачува како прв стол за позиционирање.

Опис

Седиштето NOOK е достапно во универзална големина и затоа е совршено за деца, како и за млади луѓе од 6 месеци до 12 години.
Овој уред е и лесен и мал благодарение на што лесно можете да го преместите столот на различни места.

Медицински индикации

• Церебрална парализа, различни типови и форми
• Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија
• Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)
• Менингоцела
• Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)
• Генетски заболувања
• Дегенеративни и невролошки заболувања
• Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)
• После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столче за позиционирање – NOOK™”
Shopping Cart