Неопренска ортоза за колено со фишбајни за вкрстен лигамент

Шифра: 2201MOD Категории: , , Ознака:

1.513,00 ден

Ортозата со фишбајни за вкрстен лигамент го помага процесот на заздравување на коленото во случаи кај истегнување на вркстените лигаменти на коленото.
Благодарение на вградените ленти на ортозата чија затегнатост може да се регулира, се спрелува прекумерно истегнување на вкрстените лигаменти. Со тоа ја подобрува стабилизацијата на коленото.
Со помош на вградените странични фишбајни се растоваруваат внатрешните и надворешните лигаменти на коленото.

Опис

  • Дизајниран е од специјален неопрен кој е порозен. Порите овозможуваат дишење на кожата и спречуваат прекумерно потење во пределот на коленото.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Осигурајте се дека силиконското перниче целосно ја опфаќа пателата.
  • Проверете дали страничните фишбајни за растоварување на лигаментите  се правилно центрирани на страничните и медијалните површини на колената.
  • Овој производ се користи по препорака од лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Неопренска ортоза за колено со фишбајни за вкрстен лигамент”
Shopping Cart