Eдносовински коленски зглоб – 3R90

3R90 е модуларен едносовински коленски зглоб со фрикциона кочница.
Коленото е важен дел од човечкиот локомоторен систем. Квалитетот на коленскиот зглоб е клучен кога долниот екстремитет мора да се замени со протеза.
Коленoто 3R90 е наменето за корисници чиј степен на активност е низок до среден (1+2). Интегрираната кочница во коленскиот зглоб се активира при оптеретување на петата, со што се стабилизира протезата и се добива високо ниво на сигурност во фазата на потпирање. Кога оптеретувањето се пренесува кон предниот дел на стапалото, кочницата автоматски се деактивира за полесно и координирано започнување на фазата на нишање, поради што на почеток на фазата на нишање нема потреба од подигнување на колкот.
Коленото 3R90 е колено со висок степен на сигурност во одењето.

Опис

  • Максимална телесна тежина 125кг.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Eдносовински коленски зглоб – 3R90”
Shopping Cart