Антидекубитално перниче со мемориска пена и воздушни келии – Evoflair

Шифра: 3215OBB Категорија: Ознака:

Evoflair од Ottobock располага со еден слој виско пена и два слоја од гел пена кои може да се контролираат самостојно преку вентил кој е лесен за користење.
Горниот слој на перничето е направен од Geltouch пена, која има својства да се разладува. Со истото помага да се намали температурата на површината и помага да се намали ризикот од создавање на антидекубитус поради микроклиматските услови.
Централниот слој е местото за ќелиите кои комбинираат технологија на воздух и пена. Ова го зголемува ефектот на распределба на притисокот и удобноста за корисникот.
Прекривката е направена од мрежест материјал што дише и овозможува проток на воздух. Водоотпорна е и се протега на два начина за подобра усогласеност на обликот.

*Ве молиме имајте предвид дека сите комбинации на големини не се достапни веднаш.

Овој продукт е моментално без залиха и недостапен.

Карактеристики

  • Висина на перничето е 8 см.
  • Максимална тежина на корисникот до 200 кг.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Антидекубитално перниче со мемориска пена и воздушни келии – Evoflair”
Shopping Cart