Електромоторна инвалидска количка – скутер EW 415

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Одлични перформанси и стабилен и истакнат дизајн. Лесно поминување на мали препреки и нерамнини. Удобност при возењето на поголеми растојанија. Соодветен за многу ситуации.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

Број на тркала 4
Величина на предни гуми 4.00-5 (пневматски)
Величина  на задни гуми 4.00-5 (пневматски)
Висинско растојание од тлото 12cm
Должина 152cm
Ширина 72cm
Мотор моќност 450WX24VX1
Кочници Електро магнетни
Акумулатор (батерија) 50AHX12VX2
Полнач AC115/230,DC24V,5AMP
Растојание кое се поминува 40-45km (на рамен пат)
Можност за движење под агол 12°
Радиус на вртење 180cm
Макс. Брзина нанапред 12 km/h
Макс. Брзина наназад 6 km/h
Mакс. Оптеретување 150 kg
Тежина (без батериите) 84 kg

Медицински индикации:

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;

G20

G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;

G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;

G71-G72 Болести на мионевралната спојака на мускул ;

G80.0

G80.2

G80.3

G80.9

G81.9

G82 (G82.0-G82.) Параплегија;

Т95.3 и Т95.9 Секвели од изгореници,корозии и смрзнатини;

M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;

B91 Секвели од полиомиелит

Z89.5

Z89.6

Z89.7