3106 Инвалидска количка за церебрална парализа – 01959LB

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Инвалидска количка за церебрална парализа  со можност за индивидуално прилагодување. Едноставна е за користење и прилагодување.

Седиштето  се прилагодува индивидуално за секој корисник. Кога со експерт ќе ја дефинирате положбата, со неколку едноставни потези подесете го седиштето вклучувајќи ги и ремените.

Карактеристики:

Алуминиумски рам

Наклонување на седиштето (тилт)

Подесливост на седиштето

Фиксни потпирачи за нозе

Демонтажни потпирачи за раце

Технички карактеристики

 

 

 

Медицински индикации:

G80(G80.0-G80.9) инфантилна церебрална парализа

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или  ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот